Zaznacz stronę

Szaszłyki z mini kukurydzą

Trudność:

Sposób przygotowania:

Do naczynia z wodą wrzucamy patyczki bambusowe i moczymy je. Plastry kukurydzy oraz brokuły rozmrażamy.

W tym samym czasie przygotowujemy w naczyniu marynatę z oliwy, soli, pieprzu, papryki czerwonej, łyżeczki cytryny i łyżeczki miodu. Tak wymieszany dresing odstawiamy na chwilę do połączenia składników.

Kiedy wszystkie warzywa mamy już rozmrożone i osuszone wkładamy je do marynaty, mieszamy i zostawiamy na około 1 h. Następnie osuszamy patyczki i zaczynamy na nie nadziewać poszczególne składniki w takiej kolejności jak nam tylko fantazja pozwoli. Oczywiście paprykę zieloną kroimy w dużą kostkę kwadratową.

Tak nadziane szaszłyki kładziemy na dobrze rozgrzany grill do temp. ok. 180°C i pieczemy delikatnie obracając. W międzyczasie możemy je polewać pozostałą ilością marynaty.

Smacznego!

Składniki:

  • 0,5 kg kukurydzy mrożonej w plastrach
  • 0,25 kg pomidorków koktajlowych
  • 0,25 kg mrożonych brokułów
  • 0,1 kg marchewki mrożonej w plastrach
  • 2 zielone papryki
  • Patyczki bambusowe
  • Olej rzepakowy
  • Sól
  • Pieprz
  • pół cytryny
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka czerwonej papryki

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

RUN ZŁOTO AMERYKI
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ZŁOTO AMERYKI
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018.
Wszelkie prawa zastrzeżone