Zaznacz stronę

Kukurydza parowana

Trudność:

Sposób przygotowania:

Do garnka do gotowania na parę wlewamy wodę a kiedy zacznie wrzeć na górne sitko wkładamy nasze zamrożone kolby, które gotujemy w ten sposób od 8 do 10 min. Sposób takiego gotowania a nie zanurzania w wodzie pozwala nam uzyskać lepsze walory smakowe naszej słodkiej kukurydzy, nie rozmywa jej smaku i pozostawia więcej witamin.

Następnie po rozgrzaniu wykładamy na talerz, smarujemy masłem i solimy lub tylko solimy zgodnie z upodobaniami.

Smacznego!

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy lub 4 połówki kukurydzy
  • łyżka masła
  • sól 

KAROL POLECA:

RUN ZŁOTO AMERYKI
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ZŁOTO AMERYKI
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2018.
Wszelkie prawa zastrzeżone